Boek als basis

Lees verder 


In de basis zorgen de Gelderse Bibliotheken, Rozet en Rijnbrink ervoor dat iedere Gelderlander toegang heeft tot een zo groot mogelijke collectie boeken. Door het efficiënte leenverkeer tussen de bibliotheken kunnen de Gelderse burgers altijd gebruik maken van de collectie van het hele Gelderse netwerk en niet alleen van de media die beschikbaar zijn in de eigen bibliotheekvestiging.


Bij Rijnbrink en Rozet is hiervoor een grote achtergrondcollectie beschikbaar waar alle bibliotheken gebruik van kunnen maken. Samen zorgen we dus dat iedereen in Gelderland alles kan krijgen tegen de laagst mogelijke kosten. De inwoner in Scherpenzeel heeft daarmee dezelfde collectie tot zijn beschikking als de inwoner van Arnhem. En wat er in Gelderland niet beschikbaar is, halen we uit een Bibliotheek uit het land. Dat geldt ook voor ebooks, die regelen we met alle bibliotheken in Nederland samen.

Jaarlijks lenen de bibliotheken meer dan 9.000.000 materialen uit aan de Gelderse inwoners.


Boek als basis rozet
Plus Bibliotheek

Rozet is de Plus Bibliotheek van Gelderland. De Plusbibliotheken vormen samen de top van de Collectie Nederland. Iedere Plusbibliotheek heeft zijn eigen zwaartepunt. Voor Rozet is dat Geschiedenis.

Rozet biedt ook toegang tot de Gelderland Bibliotheek, van oudsher de historische tak van onze bibliotheek. Het mooie is dat die bibliotheek samenwerkt met de historische afdeling van Museum Arnhem in Rozet Erfgoedcentrum. Deze unieke samenwerking geeft deze bibliotheek een extra plus.


Rijnbrink:
  •  rijdt naar 129 bibliotheken en 52 scholen in Gelderland
  •  maakt 465 stops per week
  •  vervoert tussen de bibliotheken 2,5 miljoen media per jaar
  •  verwerkt 429.000 nieuwe boeken per week
  •  rijdt met 11 wagens 11.177 km per week
e-books trend

Naast onze uitgebreide collectie met meer dan 9 miljoen uitleningen wint ook het e-book langzaam terrein. De teller voor 2021 staat (peildatum 22 maart 2021) al op 157.021 e-book uitleningen in Gelderland. Ook luisterboeken winnen populariteit met 132.155 uitleningen.

Boek als basis - E-books in 2020

Boek als basis

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...