scrollpage3_634

Rijnbrink

Bernard vertelt: “Rijnbrink voert als ondersteuningsinstelling veel verschillende taken uit om de bibliotheken te ondersteunen, onder andere op het vlak van innovatie. Daarnaast spelen we natuurlijk een grote rol in het beschikbaar stellen van de collectie voor iedere Gelderlander, met het transport dat we verzorgen. Maar ook stellen we onze expertises beschikbaar als het gaat om bedrijfsvoering of de transformatie naar een gecombineerde instelling. Rijnbrink staat als partner en expertisecentrum echt naast de bibliotheken en we ondersteunen en adviseren waar nodig.”


Rozet

“De collectie wetenschappelijke literatuur, boeken, naslagwerken en bladmuziek is voor alle Gelderlanders toegankelijk. Het oud en bijzonder bezit met Gelderland als onderwerp wordt gekoesterd en gedeeld. De kennis en ervaring die Rozet heeft als gecombineerde instelling delen we graag met de Gelderse bibliotheken. Dit is heel waardevol. Er is namelijk niet voor alle bibliotheken genoeg budget om alle maatschappelijke opgaves te beantwoorden. Door onze kennis te delen, kan iedere bibliotheek de Gelderse burger een zo goed mogelijk aanbod bieden”, vertelt Jenny.


Samenwerkende Gelderse Bibliotheken

Voor Hetty zit er veel waarde in het Gelders Model als het gaat om meer eigen regie. “Als lokale bibliotheek hebben we nu meer eigen zeggenschap en vrijheid. Dat betekent tegelijkertijd dat de programma’s die we aanbieden beter aansluiten op de vraag van de burger. We werken dus meer vraaggericht dan aanbod gericht.”

Bekijk de uitgangspunten van het Gelders model


Bekijk de doelstellingen voor 2024


3 Praktijkvoorbeelden

Uit het aanbod van de Gelderse partners


Rozet en Rijnbrink

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...