HEB JE EVEN?


Het goede gesprekLEES VERDER 

"Heb je even?” Reken maar dat als je die vraag krijgt op de werkvloer, de alarmbellen afgaan. Deze vraag is namelijk vaak een aankondiging van een gesprek of mededeling. Dit hoeft niet persé negatief te zijn, maar is vaak wel onverwacht.

 

Als leidinggevende wil je graag regelmatig goede gesprekken met je medewerkers. Hoe simpel dit ook klinkt, in de praktijk blijkt dit lastig. Want hoe pak je dit nu op de juiste manier aan? En hoe vaak voer je zo’n gesprek?

Leren en Ontwikkelen_519

TRaining: een goed gesprek

 

Wil jij je medewerkers helpen om zich te blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar te blijven? En hoe je dat gesprek dan voert? Volg dan de trainingsmodule van Good Habitz ‘Het goede gesprek’. In de module leer je waar een goed gesprek uit bestaat, hoe je deze voorbereidt, een goede sfeer creëert en feedback kan geven. En welke andere ingrediënten belangrijk zijn.

Een goed gesprek draagt bij aan vitale medewerkers

Regelmatig feedback ontvangen is een behoefte die veel medewerkers hebben. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die vaker feedback ontvangen zich zekerder en meer gewaardeerd voelen. Het verhoogt de prestaties en verlaagt risico’s op stress en burn-out. Daarnaast heeft het positieve gevolgen voor het vertrouwen van medewerkers, problemen worden sneller opgepakt en plezier in het werk neemt toe.

Wist je dat 64% van de medewerkers graag om de twee weken feedback wil krijgen over zijn of haar functioneren? En hoe vaak wil jij als leidinggevende eigenlijk weten of jouw medewerkers op een prettige manier aan het werk zijn? En hoe organiseer je dat?

Leren en Ontwikkelen_522
In de praktijk

Als er bij een medewerker sprake is van regelmatig ziekteverzuim, kun je via een verzuimconsulent contact opnemen met die medewerker om te polsen of er wellicht zaken spelen waar je als werkgever iets in kan betekenen.

Zo is er een praktijkvoorbeeld waarbij na een aantal ziekmeldingen via de arbodienst boven water kwam dat er bepaalde werk gerelateerde factoren meespeelden bij de motivatie van de medewerker. De medewerker voelde zich onder gewaardeerd. Tijdens een goed gesprek tussen medewerker, leidinggevende en HRM werd dit verder besproken. De medewerker licht tijdens dit gesprek toe wat hij/zij ervaart. De leidinggevende krijgt de kans dit toe te lichten. De houding die van de medewerker wordt gevraagd op de werkvloer komt onvoldoende uit de verf. Er blijken echter meerdere factoren te zijn op de werkvloer waardoor de medewerker onvoldoende de kans krijgt dit te laten zien.

Uiteindelijk wordt de medewerker aangeraden een training rondom assertiviteit te volgen. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheden om op een andere vestiging te gaan werken, waar sprake is van een andere omgeving en waar de medewerker de mogelijkheid krijgt om meer te groeien. Zo worden er diverse (ontwikkel)afspraken gepland en vastgelegd.

Contact

Wil je meer informatie over [...]? Neem dan contact op met [...].

Het goede gesprek

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...