Taal en Gezin. Hoe dan?_510

Uit de praktijk


Hoe dan? Taal en Gezin

LEES VERDER 

Het Kennisplatform Gelderland Geletterd organiseerde in juni 2021 de digitale themabijeenkomst Hoe dan? Taal en Gezin. Hoe kun je integraal samenwerken om het lokale netwerk rondom taalarme gezinnen te versterken? Tijdens deze sessie passeren inspirerende voorbeelden van verschillende organisaties de revue. Zeker de moeite waard om terug te kijken!

Kijk hier de Hoe dan? Taal en Gezin – bijeenkomst terug 

 

Via deze link zijn ook de presentaties te vinden en is achtergrondinformatie gedeeld van en over de inspirerende voorbeelden die in deze sessie aan bod kwamen.

 

WAT KWAM AAN BOD?

 

  • Carinda Jansen (docent-onderzoeker HAN Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit) vertelt bijvoorbeeld over het Zakg€ld-project, over het doorbreken van de cirkel van armoede in gezinnen. Dit project is met (ervarings)deelnemers zelf ontwikkeld!

  • Mayke Steeghs (projectleider bij Bibliotheek Venlo) vertelt vol enthousiasme over de BieBies Bus. De BieBies Bus rijdt naar zoveel mogelijk wijken en dorpen in Venlo. Samen met de partners uit de wijk laten de vrijwilligers van de bus kinderen én ouders ervaren hoe belangrijk en leuk het is om samen bezig te zijn met taal.

Bekijk hieronder de praktijkvoorbeelden terug: 

Praktijkcase Taalambassadeur en ROC Nijmegen

Praktijkcase Plezier in Taal Wageningen

Praktijkcase Gezinsaanpak Arnhem

Praktijkcase BoekStartcoach Achterhoek


Taal en Gezin. Hoe dan?

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...