WOORD VOORAF

 

Beste lezer,

 

Bij Rijnbrink werken we samen met bibliotheken in Gelderland en Overijssel aan de Gezinsaanpak. Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Met de Gezinsaanpak willen we de vicieuze cirkel van laaggeletterdheid doorbreken. Bibliotheken, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties weten elkaar hierbij steeds beter te vinden.  

 

In dit online magazine vind je allerlei informatie over de Gezinsaanpak overzichtelijk bij elkaar. Van praktijkverhalen van bibliotheken tot webinars over wetenschappelijk onderzoek. Steeds komt een ander onderdeel uit de Gezinsaanpak aan bod. Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan ook de praktische informatie voor een aantal handige tips. Veel leesplezier!

Doorbreek de cyclus

  


Wat is de definitie van de gezinsaanpak? 

De gezinsaanpak heeft als doel de cyclus van laaggeletterdheid te doorbreken en richt zich daarom primair op het ondersteunen van ouders bij het stimuleren van de taal- en geletterdheids­ontwikkeling van hun (jonge) kinderen thuis. Daarnaast kan er ook worden ingezet op het verhogen van het taal- en geletterdheidsniveau van de ouders zelf.


Woord vooraf

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...