CULTUUREDUCATIE


CULTUUREDUCATIE


LEES VERDER 

Cultuuronderwijs laat kinderen sprankelen! Ze ontdekken talenten, ontwikkelen 21e-eeuwse vaardigheden en boren creatieve vermogens aan. Kortom, het is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. 

 

Nu online: cultuuronderwijsoverijssel.nl

 

Samen met de Provincie Overijssel werken we aan goed cultuuronderwijs voor ieder kind. We ondersteunen en stimuleren lokale samenwerkingen tussen gemeenten, scholen, culturele instellingen, bedrijfsleven en andere organisaties met expertise en financiële middelen. 

Cultuuronderwijs laat kinderen sprankelen!

Op 1 oktober lanceren we de nieuwe website cultuuronderwijsoverijssel.nl met informatie over cultuuronderwijs voor zowel leerkrachten, overheid, fondsen als cultuuraanbieders. Van kennis en inspiratie tot training en advies.

RB afbeelding rechts
Cultuureducatie_401
Luister naar de podcast van Woesj! 
 

Mensen leven voor verhalen. Maar hoe schrijf je nou een spannend verhaal of een mooie tekst? De leerlijn Woesj helpt daarbij. Naast het bestaande werkboek en teamtrainingen introduceren we de Woesj Podcast! Met afleveringen zoals ‘Oranje Ruikt het Fijnst’, ‘De Chagrijnige Theepot’ en ‘Frinkel’ dagen we kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit om creatief te schrijven. Waar en wanneer het ze zelf uitkomt!

Klik hier om de podcasts te beluisteren 

Cultuureducatiekaart: resultaat van samenwerking
 

De afgelopen acht jaar was Rijnbrink penvoerder voor het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Wat hebben we samen met gemeenten, het onderwijs en cultuuraanbieders in die periode tot stand gebracht? We brengen het voor 21 gemeenten in Overijssel in beeld met een cultuureducatiekaart. Ze zijn niet alleen een mooie markering voor een nieuwe beleidsperiode, ook kunnen gemeenten hun resultaten nu met elkaar vergelijken.

 

Klik om de Cultuureducatiekaart te bekijken. 

Cultuureducatie

6/9
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...